beats by dre cheap

Bilo bi štetno ako BiH ne bi bila među većinom zemalja svijeta u kojima će popis biti 2011.


Ispis E-mail
31.08.2009. 18:15
Image
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas delegaciju EUROSTAT-a, predvođenu Piterom Everasom i učestvovao na prvom sastanku operacije međunarodnog monitoringa za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, saopćeno je iz VMBiH.

Predsjedavajući Špirić naglasio je značaj održavanja popisa u BiH 2011. godine, kako bi bili obezbjeđeni podaci o broju i strukturi stanovništva, njegovoj teritorijalnoj raspoređenosti, vitalnim, obrazovnim, socio-ekonomskim, migracionim i drugim karakteristikama.

Špirić je predočio aktivnosti na izradi Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, koji je Vijeće ministara BiH utvrdilo 20. augusta ove godine i uputilo u parlamentarnu proceduru.

Podsjetio je da je posljednji popis stanovništva u BiH proveden 1991. godine nakon čega su se desila velika pomjeranja i promjene u svim segmentima, tako da bi bilo veoma štetno ukoliko BiH ne bi bila među većinom zemalja svijeta u kojima će popis biti održan 2011. godine.

Predsjedavajući Špirić pozdravio je spremnost Evropske komisije da obezbijedi podršku tom procesu, kao i međunarodni monitoring s ciljem osiguranja kredibiliteta rezultata popisa.

KOLIKO NAS IMA ?
http://popis.blogger.ba
31/08/2009 19:08