beats by dre cheap

HDZ 1990: Rezultati popisa ne smiju biti polazište za formiranje vlasti

Predsjedništvo HDZ-a 1990 smatra da se tijekom popisa stanovništvo treba izjasniti o jezičnoj, vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti, ali da rezultati popisa ne smiju biti polazište za formiranje vlasti na bilo kojoj razini prije donošenja novoga Ustava BiH.

Takav zaključak Predsjedništvo je donijelo na današnjoj sjednici u Mostaru na kojoj je također razmatrana provedba rezultata općinskih izbora te je zaključeno da će HDZ 1990 u sredinama gdje je moguće uspostaviti političku suradnju u vijećima dati svoj doprinos te da će djelovati kao oporba u sredinama gdje to nije moguće ostvariti.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 smatra da nikakve kozmetičke promjene niti puko preslagivanje vlasti, a pogotovo na neprincipijelnim osnovama, ne može donijeti nikakav pomak poglavito u kontekstu ukupne globalne krize i recesije.

"Izostanak spremnosti na korjenite ustavne i strukturalne reforme u zemlji upućuje na odgovornost ključnih domaćih političkih aktera, ali isto tako i na nužnost čvršće i jasnije uloge međunarodne zajednice", stoji u priopćenju Ureda za informiranje te stranke.

U HDZ 1990 ističu 2009. godinu treba iskoristiti na način da se zaustavi ubrzano rastakanje BiH, a to je jedino moguće u okvirima nove međunarodne konferencije, jer je i mirovni sporazum u Daytonu postignut na isti način. Na taj način treba osigurati novi Ustav, punu jednakopravnost konstitutivnih naroda uz definiranje novog administrativno-teritorijalnog ustroja BiH, smatraju u HDZ-u 1990.

KOLIKO NAS IMA ?
http://popis.blogger.ba
07/12/2008 10:32