KOLIKO NAS IMA ?

Dobrodošli na moj blog...Na ovom blogu su objavljene vijesti sa internet portala koje su u vezi sa popisom stanovništva ili demografijom uopšte...Hvala na posjeti...

22.12.2008.

Prihvaćena Informacija Savjeta za demografsku politiku Republike Srpske

Vlada Republike Srpske, danas je na 98. redovnoj sjednici, prihvatila Informaciju Savjeta za demografsku politiku Republike Srpske o mogućnostima i potrebama provođenјa popisa stanovništva u Republici Srpskoj i BiH.

Sve relevantne institucije i pojedinci zaduženi su da zagovaraju potrebu da popis u BiH bude održan 2011. godine i da obrazac za popisisvanјe sadrži podatke o vjeroispovijesti, nacionalnosti, etničkoj pripadnosti i jeziku.

Vlada će formirati tim koji će biti zadužen da pokrene akciju upisivanјa građana Republike Srpske u centralni registar.

Član Savjeta za demografsku politiku Republike Srpske Zdravko Marjanac rekao je da popis stanovništva vrše države u interesu razvoja, te da je Republika Srpska spremna za popis stanovništva.

»Mi se problemom popisa stanovništva bavimo pet-šest godina i primijenićemo samo ono što nam preporučuju Ujedinјene nacije i Evropa», rekao je Marjanac.

On je naglasio da su za popis stanovištva potrebna ogromna sredstva i da iznos u sadašnјoj situaciji ne može niko reći.

Marjanac je rekao da je nepojmlјivo da Federacija BiH, koja želi u Evropsku uniju, ne želi popis stanovništva, a to je uslov za ulazak u Uniju.

»Niko ne tjera onog koji će se popisivati da se izjasni o nacionalnosti, vjeroispovijesti, državlјanstvu i etničkoj pripadnosti», rekao je Marjanac.

On je istakao da registar ide paralelno sa popisom stanovništva, naglasivši da je registar dopuna, odnosno korekcija popisa i praćenјe raznih podataka.

»Popis se radi svake desete godine, a prati se svake godine. Registrom je moguće pratiti sve moguće dnevne podatke o kretanјu stanovništva», rekao je Marjanac.
KOLIKO NAS IMA ?
<< 12/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI LINKOVI

DEMOGRAFSKE INSTITUCIJE
AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH
ZAVOD ZA STATISTIKU RS
ZAVOD ZA STATISTIKU FBIH
CENTAR ZA DEMOGRAFSKA ISTRAZIVANJA

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
31386

Powered by Blogger.ba